CRM2day.gr
Lunarpages.com Web Hosting
Γίνετε Μέλος Δωρεάν!
  Τελευταία Νέα

Συμφωνία Microsoft και Lenovo για παροχή Online Υπηρεσιών
Συμμετοχή της SalesManager Hellas στο 2 Πανελλήνιο CRM Forum
Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα ενώνονται για την υποστήριξη και την ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα
Ολοκληρώθηκε η ετήσια μέτρηση των δεικτών eEurope και i2010 από το Παρατηρητήριο για την ΚτΠ
e-Bill για τους Ιδιώτες συνδρομητές με συμβόλαιο ΤΙΜ!
Athentis Consulting: Νέα έκδοση της σουίτας επιχειρηματικών εφαρμογών Lawson Μ3
Η INTRASOFT International, ως μέλος Κοινοπραξίας, υπέγραψε σύμβαση ύψους Euro 32,5 εκατ. με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Νέα Συνεργασία M-Data με Accordent Technologies
Επίσημη παρουσίαση του Entersoft CRM στο 2ο CRM Forum
H SPSS BI Greece Παρουσιάζει την νέα υπηρεσίας SPSS DIMENSIONS Services

Επιχειρηματικά Νέα
Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα ενώνονται για την υποστήριξη και την ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Πρωτοποριακοί οργανισμοί στο χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) από την Ευρώπη, την Βραζιλία και την Κίνα ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους με την έναρξη της πρωτοβουλίας QualiPSo. To QualiPSo είναι μία ποιοτική πλατφόρμα υποστήριξης της ανάπτυξης, της χρήσης και της προώθησης λογισμικού ανοιχτού κώδικα (ΛΑΚ) με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο στόχος του QualiPSo είναι να βοηθήσει την οικονομία και τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα στο σημερινό και αυριανό παγκόσμιο περιβάλλον προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης αξιόπιστου, φθηνού και ευέλικτου λογισμικού ΛΑΚ για την ανάπτυξη καινοτόμων και αξιόπιστων πληροφορικών συστημάτων. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, το QualiPSo θα ορίσει και θα υλοποιήσει τις τεχνολογίες, διαδικασίες και πολιτικές που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και χρήση υποσυστημάτων λογισμικού με τα ίδια επίπεδα αξιοπιστίας που παραδοσιακά προσφέρονται από το εμπορικό λογισμικό. Η πρωτοβουλία θα υποστηρίξει την ανάπτυξη τοπικών εταιρειών από ΜΜΕ και ανεξάρτητους παρόχους λογισμικού, μέχρι τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής στην Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα — και θα βοηθήσει την δημιουργία Ευρωπαϊκής πρωτοπορίας σε χώρους όπως το διανεμημένο διάμεσο λογισμικό (middleware).

Τα 20 ιδρυτικά μέλη σε Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα, είναι οργανισμοί μεγάλου βεληνεκούς στην τεχνολογία πληροφορίας και επικοινωνιών (ATOS Origin, Bull, Engineering Ingegneria Informatica, EUROPEAN DYNAMICS, Siemens, Telefonica I+D, Thales), ΜΜΕ (Centro Ricerche Matematica Pura e Applicata, Mandriva), κυβερνητικοί φορείς (Διεύθυνση καινοτομίας και τεχνολογιών της Ιταλικής Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γαλλική Gendarmerie Nationale, Serpro), και ακαδημαϊκοί φορείς (Fraunhofer FOKUS, INRIA, Poznan Supercomputing and Networking Centre, πανεπιστήμιο State University of Sao Paulo, τεχνολογικό πανεπιστήμιο Νότιας Κίνας / Guangzhou Middleware Research Centre, πανεπιστήμιο του Bozen, πανεπιστήμιο του Insubria και το πανεπιστήμιο του Rey Juan Carlos). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως τμήμα της πρωτοβουλίας Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας (Information Society Technologies — IST).

Η έναρξη του QualiPSo έρχεται σε μια στιγμή όπου οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν αισθανθεί τη δύναμη του λογισμικού ΛΑΚ στην επιτάχυνση της ανάπτυξης μεγάλων, αξιόπιστων και φθηνών πληροφορικών συστημάτων, αλλά περιμένουν την τελική απόδειξη αξιοπιστίας για να δεσμευθούν οριστικά για χρήση σε ευρεία κλίμακα. Το QualiPSo παρέχει τις προϋποθέσεις εμπιστοσύνης — από την νομική, τεχνική και επιχειρηματική οπτική — και θα καλλιεργήσει οριστικά την χρήση του ΛΑΚ με στόχο την ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε τομείς όπως του δημοσίου τομέα, των μέσων επικοινωνίας, τις τηλεπικοινωνίες, τη βιομηχανία, τη διανομή και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι επιχειρήσεις λογισμικού και σχετικών υπηρεσιών στην Ευρώπη απασχολούν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και αποτελούν το 5-6% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ενώ αναπτύσσονται τάχιστα στην Βραζιλία και την Κίνα. Αναλυτές της τεχνολογίας της πληροφορίας υπολογίζουν ότι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα θα αποτελεί περίπου το 20% του χώρου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Με το 70% της ανάπτυξης ΛΑΚ να γίνεται στην Ευρώπη και αυξανόμενες συνεισφορές από την Αμερική και την Ασία, η πρωτοβουλία του QualiPSo εγγυάται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την ανάπτυξη των εταιρειών ICT οι οποίες βασίζονται σε ΛΑΚ με κύριο όφελος την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης «ιδιαίτερης γνώσης» σε Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα.

Το QualiPSo είναι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία λογισμικού ανοικτού κώδικα η οποία έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η φιλοδοξία του είναι να κάνει το ΛΑΚ ένα μοχλό ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, επιτάχυνσης της ανάπτυξης της πληροφορικής και υλοποίησης της πολιτικής i2010 η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η επίτροπος της ΕΕ για την Κοινωνία των πληροφοριών και των Μέσων ενημέρωσης, κυρία Viviane Reding, είπε: «Οι τεχνολογίες λογισμικού είναι κρίσιμες καθώς παρέχουν την προστιθέμενη αξία, ευφυΐα και ευελιξία τα οποία στηρίζουν την επιτυχία στον ανταγωνισμό των σημερινών καινοτόμων αγορών. Μια βιομηχανία η οποία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξίζει 67 δισ. Ευρώ, το λογισμικό και οι υπηρεσίες είναι απαραίτητα στη μελλοντική μας ευημερία, ακόμα και στην οικονομική μας επιβίωση αφού αποτελούν το οξυγόνο για όλες τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες.»

Το έργο QualiPSo περιλαμβάνει επτά περιοχές έρευνας και ανάπτυξης:

1. Την ανάπτυξη ενός σταθερού δικτύου επαγγελματιών με ενδιαφέρον για την ποιότητα του ΛΑΚ στο λογισμικό των επιχειρήσεων. Έξι Κέντρα Τεχνογνωσίας — τα οποία θα χρησιμοποιούν τις συνεργατικές πλατφόρμες, εργαλεία και διαδικασίες που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια του έργου — θα στηθούν για την υποστήριξη της ανάπτυξης, χρήσης και υιοθέτησης του ΛΑΚ από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στον τομέα των Πληροφορικών Συστημάτων, μεγάλες εταιρείες, ΜΜΕ, τελικούς χρήστες και παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ. Από τα Κέντρα Τεχνογνωσίας τέσσερα θα στηθούν στην Ευρώπη (Βερολίνο, Μαδρίτη, Παρίσι, Ρώμη), ένα στην Κίνα και ένα στην Βραζιλία (στο Σάο Πάολο).

2. Τον ορισμό μεθόδων, διαδικασιών ανάπτυξης, και επιχειρηματικών μοντέλων για τη διευκόλυνση της χρήσης ΛΑΚ από τη βιομηχανία.

3. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του “QualiPSo Factory”, ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος που θα διευκολύνει και υποστηρίξει την ανάπτυξη βιώσιμων εργοστασιακών συστημάτων ΛΑΚ.

4. Την ανάπτυξη ενός μοντέλου όμοιου με το μοντέλο CMM (Capability Maturity Model) για την αξιολόγηση της ποιότητας του ΛΑΚ. Το μοντέλο αυτό θα συζητηθεί με τους δημιουργούς του CMM, Το Software Engineering Institute (SEI), με στόχο την καθιέρωσή του ως επίσημη επέκταση του CMMI®.

5. Την υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση της πληροφορίας (πηγαίος κώδικας, τεκμηρίωση, κλπ.) με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας της ανάπτυξης και υποστήριξης του ΛΑΚ.

6. Την παροχή διαδικασιών δοκιμής και πιστοποιημένων διαδικασιών ολοκλήρωσης για την επίδειξη της διαλειτουργικότητας του ΛΑΚ ανεξάρτητα από τεχνολογικές, σημασιολογικές και διαρθρωτικές διαφορές.

7. Την παροχή οδηγιών και εργαλείων με στόχο την διευκόλυνση της διαδικασίας παρακολούθησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ΛΑΚ και τον ορισμό μιας συνεχούς οικογένειας αδειών χρήσης ΛΑΚ, συμβατής με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του τετραετούς έργου αναμένονται περί το τέλος του 2007. Τα κέντρα Τεχνογνωσίας είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν να λειτουργούν αρχές του 2008.

Το QualiPSo ξεκινά σε συγχρονισμό με ευρωπαϊκές τεχνολογικές πρωτοβουλίες όπως το NESSI και το Artemis, και θα εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές δράσεις όπως τα EDOS, FLOSSWorld ( http://www.flossworld.org ), tOSSAD ( http://www.tossad.org ) και άλλα. Το έργο επίσης συνεργάζεται με μεγάλες διεθνείς κοινότητες ΛΑΚ όπως το OW2 και το Morfeo. Το QualiPSo είναι ανοικτό σε νέα μέλη και θα παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούν και άλλες εταιρείες στο πρώτο ετήσιο συνέδριο το οποίο θα γίνει το φθινόπωρο του 2007.

Η EUROPEAN DYNAMICS απασχολεί σήμερα περισσότερους από 360 μηχανικούς και επιστήμονες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και υλοποιεί έργα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μερικά από τα προϊόντα της εταιρίας χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Η EUROPEAN DYNAMICS αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές υπηρεσιών και εφαρμογών πληροφορικής του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών. Η εταιρία έχει ξεκινήσει ένα νέο σημαντικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 7 εκατ. Ευρώ με στόχο την επέκταση των προϊόντων και υπηρεσιών της διεθνώς. Η εταιρία δημιουργεί 50 νέες θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στους τομείς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών τους επόμενους 3 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.qualipso.org

CRM Today
Άλλα Νέα της 21 Μαρτίου 2007  
Ευρώπη, Βραζιλία και Κίνα ενώνονται για την υποστήριξη και την ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα
Συμμετοχή της SalesManager Hellas στο 2 Πανελλήνιο CRM Forum
Συμφωνία Microsoft και Lenovo για παροχή Online Υπηρεσιών


Εγγραφείτε για Web Hosting στην Lunarpages με $95 τον χρόνο! To the Top Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα
© CRM2day.gr 2002-2013. All Rights Reserved